کبد چرب
تعداد بازدید
1437
تعداد نظرها
4
آخرین بروزرسانی
1401/06/13

علائم کبد چرب + 7 راه درمان کبد چرب

کبد یکی از مهم ترین اندام‌های بدن است به صورتی که اگر کبد کاملا از کار بیفتد و خاموش شود فرد فقط یک الی دو روز می‌تواند زنده بماند آن‌هم نه با شرایط عادی، در این شرایط به صورت اورژانسی باید پیوند کبد صورت بگیرد و راه نجات دیگری وجود ندارد.

با این تفاسیر توجه به سلامتی کبد خیلی مهم است و این عضو مهم بدن بسیار تحت تاثیر شیوه زندگی و تغذیه فرد قرار می‌گیرد و اگر شما رژیم و برنامه زندگی مناسبی نداشته باشید کبد به مرور چرب می‌شود و شما می‌توانید نشانه های کبد چرب را مشاهده کنید.


کبد چرب چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

در حالت معمول در کبد یک فرد سالم مقداری چربی وجود دارد، اما زمانی که مقدار آن به بالاتر از 5 تا 10 درصد وزن خود کبد برسد، اصطلاحا می‌گوییم کبد چرب شده است.

دلایل متعددی وجود دارد که یک شخص به کبد چرب مبتلا شود اما تمامی این دلایل به سبک زندگی نادرست فرد باز می‌گردد و برای همین است که اولویت اول در درمان فوری کبد چرب اصلاح عادات غذایی و به صورت کلی زندگی بیمار است.

موارد گفته شده در زیر می‌توانند باعث چرب شدن کبد شوند، البته اگر شما دارای اضافه وزن هستید و یا بیماری زمینه ای دیگری دارید مثل فشار خون، دیابت نوع دو و یا چربی خون بالا باید بیشتر مراقب باشید چون ریسک بالاتری برای ابتلا به کبد چرب دارید.


پیشنهاد می شود با علائم پوکی استخوان و راه های درمان آن آشنا شوید.

کبد چرب چیست

1. کاهش وزن سریع و غیر استاندارد

زمانی که شما به صورت ناگهانی وزن کم می‌کنید حجم زیادی از مواد مثل چربی و سمومی که داخل چربی‌ها پنهان شده بودند در بدن شما آزاد می‌شوند و به سمت کبد هجوم می‌آورند به همین دلیل در اکثر افرادی که کاهش وزن‌های ناگهانی را تجربه می‌کنند کبد چرب هم مشاهده می‌شود.


2. دریافت کالری اضافی

زمانی که افراد درگیر بیماری کبد چرب با افراد سالم مقایسه می‌شوند، دیده شده که افراد درگیر کبد چرب دریافت انرژی بالاتر و انتخاب های غذایی ناسالم تری داشتند و در ادامه در اکثر این افراد با کاهش کالری دریافتی سطح آنزیم‌های کبدی کاهش پیدا کرده و کبد چرب رو به بهبودی کامل می‌رود.


3.مصرف زیاد غذاهای پرچرب

کبد مسئول پردازش چربی‌های دریافتی از رژیم غذایی است بنابراین زمانی که شما چربی زیادی مصرف کنید کار برای سلول‌های کبدی افزایش پیدا کرده و در طولانی مدت دچار اختلال خواهند شد.

البته علاوه بر مقدار مصرفی چربی در رژیم غذایی نوع چربی هم خیلی مهم است به این صورت که شما اگر از چربی‌های ناسالم مثل انواع روغن‌های جامد و نباتی و یا روغن های حیوانی بیشتر استفاده کنید خطر ابتلا به کبد چرب در شما افزایش پیدا می‌کند.


4. مصرف مشروبات الکلی 

مکان اصلی پردازش و تجزیه الکل کبد است، نوشیدن مقادیر زیاد نوشیدنی‌های حاوی الکل حتی برای چند روز می‌تواند باعث چرب شدن کبد در شما شود که به این حالت کبد چرب الکلی گفته می‌شود و به شما اخطار می‌دهد که سطح مصرف الکل در شما بالا است و نیاز است که آن را اصلاح کنید.


5. استفاده از برخی داروها 

داروهای زیادی در این دسته قرار می‌گیرند اما اگر شما زیر نظر پزشک داروها را طبق مدت تجویز شده دریافت کنید خطری کبد شما را تهدید نمی‌کند ولی اگر سر خود و به میزان زیاد از این داروها استفاده کنید به کبد خود ضربه می‌زنید و ممکن است به کبد چرب مبتلا شوید. داروهایی مثل داروهای کورتونی، ضد افسردگی و ضد روان پریشی جزء این داروها به حساب می‌آیند و باید آن ها را زیر نظر پزشک و با احتیاط مصرف کنید.


علائم کبد چرب 


متاسفانه بیماری کبد چرب یک بیماری خاموش است و اکثر افراد تا زمانی که کبد به مرحله سیروز (آخرین مرحله کبد چرب که اگر مدیریت نشود نیاز به پیوند کبد است) نرسند علامت خاصی مشاهده نمی‌کنند، اما گاهی اوقات هم برخی افراد علائمی دارند که می‌تواند به تشخیص زود هنگام این بیماری منجر شود، بنابراین با دقت علائم زیر را مطالعه کنید و آن ها را به یاد داشته باشید:


  • درد و یا احساس سفتی و پر بودن در قسمت بالا و سمت راست شکم 
  • از دست دادن ناگهانی اشتها 
  • کاهش وزن ناگهانی بدون دلیل مشخص
  • حالت تهوع
  • زرد شدن پوست و یا سفیدی چشم
  • خستگی زیاد و احساس ضعف مداوم بدون علت 
  • مشاهده ورم در بدن و یا در قسمت دست‌ها و پاها 


پیشنهاد می شود با سریعترین راه های لاغری شکم و پهلو آشنا شوید.

علائم کبد چرب

خطرات کبد چرب چیست؟

بسته به اینکه پیشرفت بیماری به چه صورت باشد، کبد چرب به سه سطح یا همان grade تقسیم می‌شود، هر چقدر که سطح بیماری شما بالاتر باشد تخریب بیشتری داشته و باید فورا درمان شود.

آخرین مرحله از بیماری و در صورتی که کبد درمان نشود سیروز کبدی است که کبد به سمت خاموشی کامل پیش می‌رود و اگر این شرایط ادامه پیدا کند و کبد از کار بیفتد فرد فقط با پیوند کبد زنده خواهد ماند.

بنابراین حتما کبد چرب را جدی بگیرید و سعی کنید بلا فاصله پس از تشخیص به وسیله پزشک درمان فوری کبد چرب را آغاز کرده و سبک زندگی خود را اصلاح کنید.


راه های درمان کبد چرب

برای درمان کبد چرب داروی خاصی تجویز نمی‌شود و برای حفظ سلامتی این عضو مهم در بدن باید پرهیزات کبد چرب را بشناسید و از آن‌ها دوری کنید و در کنار آن از نکات لازم برای بهبود هر چه بهتر کبد چرب پیروی کنید. راهکارهای درمانی معمول برای این بیماری شامل موارد زیر می‌باشد :

  1. در صورت اضافه وزن، وزن خود را کاهش دهید ولی نه ناگهانی و با عجله، کاهش وزن نیم تا یک کیلوگرم در هفته مناسب و کافی است.
  2. مصرف قندهای ساده مثل قند و شکر و تمامی مواد غذایی که در تهیه آن از شکر استفاده می‌شود را کاهش دهید.
  3. فعالیت بدنی خود را در طول روز افزایش دهید.
  4. اگر دیابت دارید آن را کنترل کنید.
  5. از مصرف مشروبات الکلی پرهیز کنید.
  6. از یک رژیم مناسب برای کبد چرب پیروی کنید.
  7. اگر فاکتورهای چربی خون مثل کلسترول یا تری گلیسیرید در شما بالاست آن ها را به وسیله رژیم و یا داروی مناسب کاهش دهید.


برای کبد چرب چی بخوریم، چی نخوریم؟

اگر شما هم به دنبال جواب این سوال هستیدکه " برای پاکسازی کبد چرب چی بخوریم؟" ما در این مطلب به سوال شما پاسخ خواهیم داد. با شناخت هر چه بهتر غذاهای مفید برای کبد چرب و همچنین غذاهایی که باعث بدتر شدن عوارض آن می‌شوند، می‌توانید بهترین انتخاب‌ها را داشته باشید و به راحتی کبد چرب خود را پاکسازی کنید.


توصیه می شود با انواع عفونت های زنانه و درمان عفونت زنان آشنا شوید.

درمان کبد چرب

غذاهای مضر برای کبد چرب:


چربی های حیوانی به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع و ترانس 

اسیدهای چرب اشباع و ترانس به دلیل ساختاری که دارند باعث اختلالات زیادی در بدن می‌شوند از جمله افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و کبد چرب.

سعی کنید مصرف مواد غذایی حاوی این اسیدهای چرب را به حداقل برسانید. انواع روغن‌های جامد و کره‌های حیوانی، مارگارین، لبنیات پرچرب سرشار از این اسیدهای چرب هستند.


مواد غذایی دارای محتوای بالای قند ساده مثل فروکتوز 

قندهای ساده مثل گلوکز و فروکتوز اگر زیاد مصرف شوند به راحتی به چربی تبدیل شده و در بافت‌های مختلف بدن ذخیره می‌شوند، از طرفی مصرف زیاد این قندها ممکن است باعث افزایش سطح تری گلیسیرید خون شما هم بشود که یکی از عوامل به وجود آورنده کبد چرب بود.

پس قند و شکر و تمامی مواد غذایی که در تهیه آن‌ها از انواع شیرین کننده مثل شربت ذرت، مالتوز و ... استفاده شده را حذف کنید. 

شربت ذرت یک شیرین کننده مصنوعی است که سرشار از فروکتوز است و از آن در تهیه نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های شیرین و انواعی از مواد غذایی که نیاز به شیرین کننده دارند استفاده می‌شود.


مواد غذایی فرآوری شده

اگر شما به مصرف مواد غذایی آماده، رستورانی، بسته بندی شده، انواع کنسروها و ... عادت دارید ، باید هر چه سریعتر این کار را متوقف کنید.

غذاهایی که بیرون از خانه درست می‌شوند مخصوصا غذاهای سرخ شده و انواع فست فود بیشتر از غذاهای خانگی نمک و روغن دارند، همچنین در تهیه این غذاها از گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و غیره استفاده شده که سرشار از اسیدهای چرب اشباع و نیترات هستند؛ در مجموع به دلیل همه این مواردی که گفته شد مصرف این غذاها اصلا توصیه نمی‌شود خصوصا اگر کبد چرب دارید.


الکل به خاطر ایجاد فشار اضافی بر روی کبد

سوء مصرف الکل خود دلیل بروز کبد چرب الکلی است، حال شما فرض کنید که کبد چرب دارید و مجدد بخواهید نوشیدنی‌های الکلی هم مصرف کنید، اصلا منطقی نیست و این کار شما را به سمت هر چه بدتر شدن و یا پیوند کبد می‌برد.


برای افزایش سوخت و ساز بدن توصیه می شود بدانید چگونه متابولیسم را افزایش دهیم؟!

غذا های مضر برای کبد چرب

غذاهای مناسب برای کبد چرب:

سیر

در حال حاضر از سیر برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود، بیماری‌های قلبی عروقی، کلسترول و فشار خون بالا و برخی از سرطان‌ها مخصوصا سرطان‌های مربوط به لوله گوارش.

در تحقیقات مشخص شده که ماده موثره موجود در سیر می‌تواند به کاهش التهابات کبد ناشی از الکل کمک کند، بنابراین توصیه می‌شود که از سیر در رژیم غذایی خود بیشتر استفاده کنید.

بهتر است از سیر به صورت خام استفاده شود تا بیشترین تاثیر را داشته باشد اما اگر تمایل دارید سیر را به صوررت پخته مصرف کنید سعی کنید آن‌ را با حرارت کم و در مدت زمان اندکی بپزید تا خواص سیر حفظ شود.


کلم بروکلی

کلم بروکلی یکی از انواع سبزیجاتی است که کالری بسیار کمی دارد ولی از طرفی فواید زیادی به بدن می‌رساند. این سبزی محبوب برای افرادی که درگیر کبد چرب هستند باید به یک گزینه ثابت در وعده‌ها تبدیل شود، چون نشان داده شده که مصرف بروکلی به کاهش تجمع چربی در کبد منجر می‌شود و به رفع التهاب کبد کمک می‌کند.


چای سبز

چایی سبز برای مقاصد زیادی استفاده می‌شود، برخی افراد برای اهداف لاغری و یا افزایش انرژی از این نوشیدنی استفاده می‌کنند و یا برخی به خاطر کاهش فشارخون خود چایی سبز را انتخاب می‌کنند.

چای سبز سرشار از مواد آنتی‌ اکسیدانی است که یکی از انواع مهم آن کاتچین است، نشان داده شده که این آنتی اکسیدان‌ها باعث کاهش التهاب کبد در بیماران درگیر کبد چرب می‌شوند اما باید توجه کنید که مصرف چای سبز در سطوح اولیه بیماری کمک کننده است و زمانی که بیماری پیشرفت کرده باشد مصرف آن اصلا توصیه نمی‌شود، پس در مصرف آن زیاده روی نکنید.


سویا 

پروتئین سویا به دلیل داشتن موادی به نام ایزوفلاوونوئیدها می‌توانند باعث افزایش اکسید شدن اسیدهای چرب و کاهش چربی ذخیره شده در کبد شوند.

البته برای توصیه صد در صدی سویا هنوز نیاز به مطالعات بیشتری هست اما شما می‌توانید در غذاهای خود به میزان بیشتری از سویا استفاده کنید و یا سویا را هم به ظرف آجیل خود اضافه کنید و به این طریق از فواید سویا بهره‌ مند شوید.


توصیه می شود با علائم چربی خون و بهترین راه های کاهش چربی خون آشنا شوید.

غذا های مناسب برای کبد چرب

گردو

درست است که مصرف انواعی از مغزها برای داشتن یک رژیم سالم توصیه می‌شود، اما گردو به دلیل داشتن محتوای امگا-3 بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. همانطور که گفتیم مصرف امگا-3 با کاهش التهاب کبد و بهبود پروفایل‌های لیپیدی خون برای بیماری کبد چرب مفید است. نشان داده شده افرادی که به صورت منظم از آجیل و مغزیجات استفاده می‌کنند ریسک کمتری برای ابتلا به کبد چرب دارند.


ماهی‌های غنی از امگا-3

ماهی مخصوصا اگر از نوع ماهی‌های چرب مثل سالمون یا ساردین باشد، سرشار از روغن امگا-3 است. اگر می‌خواهید یک غذای مناسب برای کبد چرب در رژیم خود داشته باشید سعی کنید حداقل هفته‌ای دوبار ماهی بخورید و یا اگر نتوانستید به این اندازه مصرف کنید با مشورت متخصص تغذیه و پزشک خود از مکمل امگا-3 استفاده نمایید.


کبد چرب را چگونه درمان کنیم؟

کبد چرب بسته به اینکه به چه دلیلی به وجود آمده است انواع مختلفی دارد، گاهی به دلیل استفاده زیاد از الکل ایجاد می‌شود که به آن کبد چرب الکلی گفته می‌شود و گاهی بدون مصرف مشروبات الکلی و فقط به دلیل وجود یک سری عادات غلط، فرد به کبد چرب غیر الکلی مبتلا می‌شود.

بسته به اینکه کبد چرب از چه نوعی باشد درمان‌های متفاوتی خواهد داشت که در زیر به تفصیل راجع به آن‌ها صحبت خواهیم کرد.


درمان کبد چرب الکلی 

قبل از اینکه به درمان کبد چرب الکلی بپردازیم بهتر است بیشتر با این بیماری و دلیل به وجود آمدن آن آشنا شویم؛ کبد عضوی در بدن است که الکل را متابولیزه می‌کند.

این عضو مهم در بدن قادر است تا یک لیوان نوشیدنی در روز را تحمل کند اما نوشیدن زیاد الکل در طولانی مدت به کبد فشار زیادی وارد می‌کند و باعث بروز اختلال در کبد و عملکرد آن می‌شود. 

در نتیجه مصرف زیاد الکل احتمال بروز بیماری های کبدی وجود دارد که یکی از شایعترین آن‌ها کبد چرب الکلی است. برای درمان کبد چرب الکلی بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:


قطع مصرف الکل

به محض اینکه نشانه های کبد چرب را مشاهده کردید و اگر علت کبد چرب شما مصرف زیاد الکل بود، اولین کاری که باید انجام دهید قطع مصرف آن است تا کبد دیگر نیاز به کار اضافی برای پردازش الکل نداشته باشد و بعد از این مرحله می‌توانید راهکارهای بعدی را برای درمان فوری کبد چرب دنبال کنید.


پیشنهاد می شود با علائم پرکاری تیروئید و راه های درمان تیروئید پرکار آشنا شوید.

کبد چرب الکلی

کاهش وزن اگر اضافه وزن دارید

در بسیاری از افرادی که اعتیاد به مصرف الکل دارند انواعی از چاقی مخصوصا چاقی شکمی دیده می‌شود، چون الکل بعد از چربی‌ها انرژی بالایی دارد و مسلما مصرف زیاد آن علاوه بر مشکلات گوناگونی که ایجاد خواهد کرد باعث افزایش کالری دریافتی و چاقی در این افراد خواهد شد.

بنابراین بعد از ترک الکل به دنبال کاهش وزن باشید، یک رژیم مناسب برای کبد چرب داشته باشید و علاوه بر این کالری دریافتی خود را متناسب با نظر متخصص تغذیه خود کاهش دهید و حتما در کنار برنامه غذایی ورزش و فعالیت هوازی منظم داشته باشید تا بهترین نتیجه را ببینید.


درمان کبد چرب غیر الکلی

زمانی که شما به دلایلی غیر از مصرف زیاد الکل به کبد چرب مبتلا می شوید، اصطلاحا به آن کبد چرب غیر الکلی گفته می‌شود. اولین و مهم ترین دلیل بروز کبد چرب غیر الکلی سبک زندگی غلط و ناسالم است که با اصلاح آن در بیشتر موارد این بیماری درمان شده و فاکتورهای کبدی کاهش پیدا می‌کنند. برای درمان کبد چرب غیر الکلی راهکارهای زیر را دنبال کنید:


وزن خود را اصولی کاهش دهید

اولویت اول در درمان کبد چرب غیر الکلی کاهش وزن است، اگر بتوانید حدود ده درصد وزن خود را با سرعت متوسط کاهش دهید بهترین نتیجه را خواهید دید، اما حتی کاهش پنج درصدی وزن هم کمک زیادی به کاهش التهاب کبدی می‌کند.

سعی کنید زیر نظر متخصص تغذیه وزن خود را به صورت استاندارد کم کنید چون کاهش وزن‌های ناگهانی خود یک فاکتور خطر برای بیماری کبد چرب است و می‌تواند باعث بدتر شدن علائم شود.


ورزش کنید و تحرک خود را افزایش دهید

سعی کنید روزانه حداقل سی دقیقه فعالیت هوازی داشته باشید، این کار نه تنها به کاهش وزن شما کمک می‌کند باعث بهبود کبد چرب هم می‌شود.


از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید

رژیم‌ غذایی که بیشتر بر مبنای مواد غذایی گیاهی است قندهای ساده را حذف می‌کند و درصد بیشتری از روغن های گیاهی و سالم استفاده می‌کند یک رژیم غذایی مناسب برای پاکسازی کبد چرب است.


از کبد خود محافظت کنید

سعی کنید کبد خود را در معرض استرس و التهاب بیرونی قرار ندهید، علاوه بر نکات بالا که به سلامت کبد کمک می‌کنند باید مراقب باشید که بدون تجویز و نسخه پزشک دارویی مصرف نکنید.

بسیاری از اوقات افراد به دنبال درمان کبد چرب با عرقیات و یا داروهای گیاهی برای کبد چرب می‌روند، اما باید مراقب این مواد باشید زیرا پردازش همین مواد گیاهی هم به عهده کبد می‌باشد و در صورت مصرف زیاد آن‌ها نه تنها بهبودی پیدا نمی‌کنید بلکه ممکن است به مراحل آخر کبد چرب و پیوند کبد برسید، بنابراین سعی کنید با تغییر سبک زندگی، عادات و تغذیه خود کبد چرب را درمان کنید و به سراغ راه‌های دیگری نروید چون اصلی ترین راه‌های درمان کبد چرب همین ها هستند.


پیشنهاد می شود مقاله‌ی بهترین نان برای لاغری را مطالعه کنید.

کبد چرب غیر الکلی

مکمل های مناسب برای کبد چرب

در بحث مکمل¬یاری در هر زمینه‌ای اولویت با تامین آن کاده مغذی از طریق غذا است و سپس مصرف مکمل‌ها، این موضوع درباره کبد چرب هم صدق می‌کند. پس موارد گفته شده را ابتدا از طریق مواد غذایی دریافت کنید و در صورتی که بازهم کافی نبود به سراغ مکمل بروید آن‌هم طبق تجویز و توصیه پزشک و یا متخصص تغذیه خود.


ویتامین E

ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که در روغن آفتابگردان، سویا، بادام زمینی، بادام، اسفناج و سبزی‌های ریشه‌ای وجود دارد. 

نشان داده شده که مصرف این ویتامین باعث کاهش التهاب کبد چرب می‌شود، البته مصرف زیاد آن در طولانی مدت می‌تواند باعث ایجاد اختلالاتی در پاسخ دهی به انسولین شود پس به صورت حساب شده و زیر نظر متخصص از مکمل آن استفاده کنید.


کورکومین

کورکومین ماده موثره موجود در زردچوبه است و خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی دارد و به رفع التهاب کبد در بیماری کبد چرب کمک می‌کند، البته مصرف مکمل کورکومین برای درمان بیماری هنوز به صورت کامل اثبات نشده اما شما می‌توانید مصرف زردچوبه را در رژیم خود افزایش دهید تا از اثرات ضد التهابی آن استفاده کنید. 


امگا-3

همانطور که قبل تر هم راجع به خواص امگا-3 گفتیم این اسید چرب ضروری به کاهش عوارض بیماری کبد چرب کمک می‌کند، اگر نتوانید حداقل دو بار در هفته از ماهی‌های چرب استفاده کنید بهتر است از مکمل امگا-3 موجود مصرف کنید تا از خواص آن بهره ببرید.


نمونه رژیم برای کبد چرب :

رژیم کبد چرب مانند یک رژیم مدیترانه‌ای است، چون توجه بیشتر روی استفاده از مواد غذایی گیاهی، انواعی از روغن‌های سالم، مصرف سبوس و غذاهای دریایی است. با ما همراه باشید تا با رژیم مناسب برای کبد چرب بهتر آشنا شوید.


پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: عوارض کم کاری تیروئید چیست؟

رژیم کبد چرب

صبحانه برای کبد چرب:

صبحانه یکی از وعده‌های مهم در رژیم کبد چرب است، سعی کنید به هیچ عنوان صبحانه را از برنامه خود حذف نکنید.

مهم است که در این وعده از انواع غلات کامل و سبوس دار، پروتئین خالص و سبزیجات استفاده کنید. 

اگر عادت دارید که کنار صبحانه خود چای بنوشید می‌توانید آن را با چای سبز و یا قهوه جایگزین کنید، قهوه و چای سبز علاوه بر خواصی که در زمینه افزایش متابولیسم دارند نشان داده شده که می‌توانند در درمان کبد چرب هم مفید باشند. البته مراقب باشید که در مصرف آن‌ها زیاده روی نکنید، نوشیدن یک الی دو فنجان در روز از قهوه یا چایی سبز مشکلی ندارد.


دو نمونه صبحانه مناسب برای رژیم کبد چرب:


  • اوتمیل گرم درست شده با شیر بادام یا شیر گاو کم چرب به همراه جو دوسر پرک + یک فنجان قهوه 
  • نان تست سبوس دار + تخم مرغ آب پز+ اسفناج پخته 
  • خوراک حبوبات مثل عدسی + کلم بروکلی پخته 

ناهار برای کبد چرب:

سعی کنید برای داشتن یک غذای مناسب برای کبد چرب روش طبخ خود را تغییر دهید و برای پخت غذا از روغن‌هایی مثل روغن کانولا یا کنجد استفاده کنید.

نیم ساعت الی یک ربع قبل از غذا یک بشقاب کوچک سالاد به همراه کمی روغن زیتون و آب لیمو مصرف کنید و بعد از آن یک لیوان آب ولرم بنوشید با این کار هم فیبر مصرفی خود را افزایش دادید و هم اشتهای کاذبتان حذف شده است.


  • برنج کته و کم روغن به همراه پودر سبوس و یا مقداری برنج قهوه‌ای + فیله مرغ گریل شده بدون روغن همراه با سبزیجات خام یا آب پز مثل قارچ، هویج، لوبیا سبز و اسفناج و ... + ماست کم چرب و پروبیوتیک 


  • برنج به همراه حبوبات پخته شده مثل نخود و یا لوبیا چشم بلبلی + سبزیجات خام مثل ریحان، تره، پیازچه، کاهو، خیار و ... + ماست کم چرب و پروبیوتیک


شام برای کبد چرب:

بهتر است وعده شام را سبک بخورید تا خواب راحتی داشته باشید و کالری مصرفی خود را کاهش دهید، در این وعده می توانید بیشتر از انواع خوراک، سوپ یا آش استفاده کنید و مجدد کنار غذای خود از سبزیجات به صورت خام یا پخته استفاده نمایید. 


  • نان تست سبوس دار + خوراک حبوبات مختلف مثل خوراک لوبیا یا عدسی + سبزیجات خام یا پخته به همراه غذا 
  • انواع سوپ مخصوصا سوپ سبزیجات که حاوی سبزی‌هایی مثل کرفس، هویج، گوجه و ... است.


توصیه به مطالعه بیشتر برای بانوان: کیست تخمدان چیست؟

درمان کبد چرب در طب سنتی

درمان کبد چرب در طب سنتی و اسلامی 

اگر به دنبال روش‌های طب سنتی برای درمان بیماری کبد چرب هستید باید ابتدا به این نکته توجه کنید که در طب سنتی نیز برای درمان کبد چرب به تغییر مثبت در رژیم و عادات ناسالم توصیه می‌شود.

بنابراین به دنبال معجزه‌ای برای کبد چرب نباشید و مهم ترین قدمی که اول از همه باید بردارید همان تغییر همیشگی عادات غلط در زندگی شماست.

دراین بخش لیستی از توصیه‌های مهم طب سنتی برای درمان کبد چرب را بررسی خواهیم کرد :


  • فقط در صورتی که اشتهای واقعی داشتید غذا بخورید و بیشتر از مقدار مجاز غذا مصرف نکنید.
  • سعی کنید در یک وعده از یک نوع غذا استفاده کنید و چند مدل غذا کنار هم نخورید.
  • انواع آجیل و مغزیجاتی مثل گردو و پسته برای میان وعده‌ خوراکی‌های مناسبی هستند.
  • سعی کنید قبل از خواب شام سبکی داشته باشید و از مصرف غذاهای سنگین و پرچرب خودداری کنید.
  • در طبخ غذاهای خود از ادویه‌هایی مثل دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه، زنجبیل و زعفران استفاده کنید.


درمان کبد چرب با عرقیات:

بسیاری از افرادی که به کبد چرب مبتلا می‌شوند به دنبال درمان‌های گیاهی از جمله مصرف عرقیات مختلف می‌روند.عرقیاتی مثل خارمریم، کاسنی و شاه تره از جمله راهکارهای درمانی هستند که برای درمان کبد چرب توصیه می‌شوند، اما توجه به این نکته ضروری است که این عرق‌ها صرفا باعث کاهش التهاب موجود در کبد می‌شوند و به کاهش چربی در بافت کبد کمکی نمی‌کنند، به همین دلیل نباید به اشتباه به آن‌ها به عنوان معجزه‌ای برای درمان کبد چرب نگاه کرد.

اگر شما عادات غذایی و زندگی خود را اصلاح نکنید مصرف عرقیات و داروهای گیاهی هیچ کمکی در جهت درمان کبد چرب به شما نخواهد کرد.


پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: بهترین راه درمان آب مروارید چیست؟


سخن آخر :

بیماری کبد چرب علاوه بر اینکه در صورت بی توجهی و یا درمان اشتباه می‌تواند کشنده باشد اما درمان سختی ندارد، تنها درمان آن در دستان شماست و شما به راحتی به وسیله راه های درمان خانگی کبد چرب و رعایت نکات لازم می‌توانید آن را درمان کنید. 

پس اگر توسط پزشک تشخیص قطعی داده شد که شما به کبد چرب مبتلا شدید، اصلا نیازی به نگرانی نیست. اولین کاری که باید انجام دهید این است که مشکل خود را با یک متخصص تغذیه در میان بگذارید و سپس زیر نظر پزشک و مشاور تغذیه خود درمان کبد چرب را از تغییر در سبک زندگی خود شروع کنید.

0
0