تقویت ناخن
تعداد بازدید
11733
تعداد نظرها
38
آخرین بروزرسانی
1401/06/12

8 روش شگفت انگیز برای مراقبت و تقویت ناخن

ناخن‌ها از پروتئین و مواد معدنی تشکیل شده‌اند. تغییر حالات ناخن‌ها می‌تواند نشانی از سلامتی شما باشد. به عنوان مثال ناخن قاشقی شکل و فرو رفته به سمت داخل می‌تواند نشانی از کمبود آهن و کم خونی باشد، در این حالت ناخن‌ها نازک و شکننده هم هستند. بنابراین به طور کلی می‌توان گفت دریافت کافی ویتامین و مواد معدنی و همچنین داشتن یک رژیم مناسب می‌تواند به سلامت ناخن‌ها کمک کند. اگر به دنبال راز داشتن ناخن های بلند و زیبا هستید، در این مقاله تعدادی از راهکارهای خانگی را آموزش می‌دهیم تا به وسیله آن‌ها بتوانید به رشد هرچه بهتر ناخن‌های خود کمک کنید.

راه های تقویت ناخن

خوشبختانه ظاهر ناخن‌های ما تا حدود بسیار خوبی قابل تغییر است و می‌توان با مراقبت کردن از آن‌ها و رعایت چندین نکته ساده به تقویت آن‌ها کمک نمود. شکنندگی ناخن‌ها مشکلی است که اکثر افراد از آن شکایت دارند و مدام این سوال را می‌پرسند که "چیکار کنم ناخنام نشکنه؟" اگر شما هم از این دسته هستید و به دنبال پاسخ این سوال می‌گردید، با ما همراه شوید تا راه‌های تقویت ناخن را بررسی کنیم.

1. بیوتین مصرف کنید

بیوتین یکی از اعضای مهم ویتامین‌های گروه B است که نقش مهمی در سلامت مو و ناخن‌ها اجرا می‌کند. نشان داده شده مصرف متوسط آن به صورت روزانه می‌تواند تاثیر خوبی در بلند کردن ناخن‌ها داشته باشد. برای دریافت بیوتین نیازی به مصرف مکمل آن نیست بلکه صرفا با مصرف مواد غذایی حاوی بیوتین به صورت روزانه و منظم می‌توانید به سلامت ناخن‌های خود کمک کنید. مواد غذایی زیر سرشار از بیوتین هستند :

  • زرده تخم مرغ
  • انواع آجیل یا کره مغزیجات
  • سویا و دیگر حبوبات
  • قارچ
  • موز


مطالعه بیشتر: میان وعده رژیمی چی بخوریم؟

راه های تقویت ناخن

2. هیدراته بمانید

ناخن‌ها هم مانند پوست رطوبت دارند و برای حفظ این رطوبت باید آب کافی بنوشید. اگر بدن شما دهیدراته شود ناخن‌هایتان هم شکننده و پوسته پوسته خواهند شد. بنابراین سعی کنید روزانه به میزان مناسب از مایعات خصوصا آب استفاده کنید.

3.مراقب رژیم غذایی خود باشید

داشتن یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و مصرف منابع ویتامینی مختلف به اندازه کافی ارتباط مستقیمی با سلامت ناخن‌ها دارد هر گونه کمبودی می‌تواند در ظاهر ناخن‌ها خودش را نشان بدهد. علاوه بر توجه به کفایت مصرف تمام مواد مغذی مفید برای ناخن‌ها مثل بیوتین، روی، آهن، منیزیم، ویتامین C و D و ویتامین‌های گروه B. می‌توانید در صورت نیاز و با توصیه پزشک یا مشاور تغذیه از قرص‌های مکمل مولتی ویتامین مینرال هم استفاده کنید تا از نداشتن کمبود در بدن خود مطمئن باشید.

4. از تماس مدام با آب خودداری کنید

نشان داده شده دست‌های کسانی که مدام با آب تماس دارند ناخن‌های شکننده تری دارند. درست است که نمی‌شود از تماس دست‌ها با آب اجتناب کرد اما باید سعی کنید دست هایتان را فقط در مواقع ضروری بشویید و در زمان آبکشی ظروف و یا دیگر مواقع از دست کش استفاده کنید.

5. از مواد شیمیایی زیاد استفاده نکنید

برخی از مواد شیمیایی موجود در شوینده‌ها و یا انواع پاک کننده‌ می‌توانند برای ناخن مضر باشند و باعث خشک و شکننده شدن آن‌ها شوند. بنابراین سعی کنید در هنگام استفاده از این مواد حتما از دستکش برای محافظت از ناخن‌های خود استفاده کنید. علاوه بر موارد گفته شده پاک کننده‌های لاک ناخن که حاوی استون هستند هم باعث نازک شدن ناخن می‌شوند بنابراین سعی کنید از انواع لاک پاک کن های بدون استون استفاده نمایید.

6. کمتر از انواع لاک ژل و ناخن‌های مصنوعی استفاده کنید

انواع ژل‌های ناخن و مواد آکریلیک استفاده شده برای ناخن‌های مصنوعی با پوشاندن سطح تنفسی ناخن‌ها در طولانی مدت می‌توانند باعث قارچی شدن ناخن‌ها بشوند. بنابراین استفاده زیاد از این مواد می‌تواند حتی باعث کنده شدن کامل ناخن هم بشود. بنابراین اگر برای فرم دهی ناخن خود علاقه مند به استفاده از این مواد هستید سعی کنید این کار را مدام انجام ندهید و گاهی به ناخن‌های خود استراحت بدهید تا مشکلی به وجود نیاید. این موضوع درباره لاک‌های معمولی هم صدق می‌کند و بهتر است مدام به ناخن‌های خود لاک نزنید و به آن‌ها فرصت تنفس دهید.


پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: راه درمان سیاتیک چیست؟

مراقبت از ناخن

7. از زدن لاک‌های سمی و چسب ناخن خود داری کنید

برخی از انواع لاک‌ها و همینطور چسب ناخن‌های مصنوعی حاوی مواد سمی مانند تولوئن، فرمالدئید و یا دی بوتیل فتالات هستند. این مواد سمی درون ناخن نفوذ کرده و ساختار آن را تغییر می‌دهند که همین امر باعث پوسته پوسته شدن ناخن و در نتیجه شکستن آن‌ها می‌شود. بنابراین برای داشتن ناخن‌های سالم و بلند تر سعی کنید از انواع لاک‌هایی که فاقد این مواد هستند استفاده کنید.


8. نظافت مداوم ناخن‌های خود را فراموش نکنید

اگر به صورت منظم از ناخن‌های خود مراقبت کنید خواهید دید که شکل و استحکام ناخن‌های شما بهتر می‌شود. بنابراین سعی کنید حتما با ابزار مناسب مثل قیچی مانیکور، سوهان و ... به ناخن‌های خود فرم بدهید و زمانی که از انواع مرطوب کننده‌های دست استفاده می‌کنید آن‌ها را بر روی ناخن‌های خود هم بزنید؛ چون برای داشتن ناخن‌های سالم مرطوب نگه داشتن پوست اطراف ناخن بسیار مهم است.

ویتامین های مورد نیاز ناخن

همانطور که قبلا هم گفتیم تغذیه نقش مهمی در سلامتی و رشد ناخن‌ها به عهده دارد. داشتن یک رژیم غذایی متنوع و تشکیل شده از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از بروز کمبود در بدن فرد جلوگیری می‌کند. کمبودهای انواع ویتامین‌ها می‌توانند باعث بروز تغییراتی در ناخن‌ها شوند و می‌توانند باعث تغییر شکل، شکننده یا پوسته پوسته شدن آن‌ها گردند. در بین مواد مغذی تعدادی از ویتامین‌ها برای رشد بهتر ناخن مهم تر هستند که در لیست زیر آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

1. بیوتین

بیوتین یا همان ویتامین ۷B مهم ترین ویتامین برای رشد ناخن‌ها و همچنین مستحکم کردن آن‌ها است. این ویتامین‌ در واقع به رشد سلول‌های جدید کمک می‌کند و در متابولیسم آمینواسیدهای سازنده ناخن‌ها نقش دارد. همانطور که بالاتر اشاره شد بیوتین در مواد غذایی متنوعی وجود دارد و مصرف مکمل آن ضروری نیست و بهتر است از مواد غذایی حاوی این ویتامین به اندازه کافی در رژیم غذایی روزانه استفاده شود. البته در برخی افراد ممکن است مصرف مکمل آن برای استحکام بیشتر استخوان‌ها و یا رشد موها توصیه شود اما به طور کلی مصرف منابع غذایی حاوی این ویتامین در اولویت قرار دارد.

2. ویتامین C

ویتامین C به دلیل نقشی که در تولید کلاژن دارد برای استحکام بافت‌های مختلف بدن مانند ناخن مهم به شمار می‌رود. کلاژن پروتئینی است که در ساختار ناخن‌ها و استخوان ها و البته بافت پوست شرکت دارد و باعث استحکام این بافت‌ها می‌شود. ویتامین C را می‌توان در بسیاری از انواع میوه‌ها و سبزیجات مشاهده کرد. این ویتامین در انواع مرکبات و سبزیجاتی مانند فلفل دلمه‌ای و کلم بروکلی وجود دارد. جالب است بدانید که فلفل دلمه‌ای قرمز می‌تواند چند برابر بیشتر از یک پرتقال ویتامین C برای بدن تامین کند. البته باید بدانید که حرارت دادن به این مواد غذایی می‌تواند خواص آن‌ها را از بین ببرد و محتوای ویتامین C آن را بسیار کاهش دهد و حتی به صفر برساند.


مطالعه بیشتر: معجزه تقویت حافظه

نگهداری و تقویت ناخن

3.انواع دیگر ویتامین B

به طور کلی خانواده گروه ویتامین B نقش مهمی در سلامت کلی بدن و البته ناخن‌ها به عهده دارند. از بین این ویتامین‌ها B12 و فولات برای سلامت ناخن‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. کمبود ویتامین B12 می‌تواند باعث تغییر رنگ ناخن‌ها به آبی تیره شود و همچنین کمبود فولات علاوه بر تغییر رنگ ناخن‌ها باعث سفت و شکننده شدن آن‌ها می‌شود. ویتامین B12 فقط در منابع حیوانی مانند انواع گوشت، تخم مرغ و لبنیات وجود دارد و همچنین فولات را می‌شود در منابع گیاهی مانند سبزیجات دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج یا جعفری، حبوبات مرکبات و آجیل ها پیدا کرد.  

بهترین روغن برای تقویت ناخن

علاوه بر تغذیه دریافتی استفاده از موادی که باعث حفظ رطوبت در ناخن و یا پوست اطراف ناخن هم شوند بر زیبایی ظاهری ناخن و همچنین بلند کردن ناخن ها کمک کننده است. در دنیای لوازم آرایشی و بهداشتی انواعی از محلول‌ها و لوسیون‌هایی وجود دارند که برای بلند شدن ناخن‌ها استفاده می‌شوند اما بهتر است ابتدا به سراغ مواد طبیعی مانند روغن‌ها بروید چون این روغن‌ها کمترین میزان مواد شیمیایی را دارند و همچنین ویتامین‌ها و مواد ضروری مورد نیاز ناخن‌ها را می‌توانند به خوبی تامین کنند. در این بخش تعدادی از روغن‌های تقویت کننده ناخن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

1. روغن جوجوبا

این روغن حاوی ویتامین E است که به هیدراته نگه داشتن ناخن‌ها و تقویت آن‌ها کمک می‌کند. همچنین این روغن از ترکیباتی تشکیل شده که می‌توانند به راحتی به پوست اطراف ناخن نفوذ کرده و باعث حفظ بیشتر رطوبت در ناحیه کوتیکول ناخن‌ها می‌شوند. به طور کلی می‌توان گفت این روغن بهترین تقویت کننده ناخن به حساب می‌آید.

2. روغن بادام شیرین

روغن بادام شیرین سرشار از چربی‌ها و مواد مغذی مفید برای سلامت ناخن‌هاست، این روغن سرشار از امگا-6، انواع آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین E، ویتامین B1، B2 و B6 است. این مواد مغذی موجود در روغن زیتون می‌توانند رطوبت را در ناخن حفظ کنند و درخشندگی ناخن‌ها را به آن‌ها بازگرداند، همچنین اگر پوست اطراف ناخن شما رنگ تیره‌ای پیدا کرده با استفاده از این روغن می‌توانید این تیرگی را برطرف کنید.


پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: نا امیدی حین رژیم

غذا برای تقویت ناخن

3.روغن زیتون

درست است که بیشتر در مورد خواص روغن زیتون برای مصارف خوراکی صحبت شده است اما باید بدانید که استفاده از آن‌ها به عنوان یک ماسک تقویت ناخن به صورت موضعی خواص خوبی برای ناخن هم دارد. این روغن گیاهی با تامین ریزمغذی‌های مورد نیاز برای ناخن باعث احیا و شاداب شدن ناخن‌ها می‌شود. همچنین با کمک به جذب بیشتر کلسیم توسط ناخن‌ها می‌تواند استحکام خوبی به آن‌ها بدهد. 

4. روغن گل میخک

از گل میخک اصولا برای درمان‌های عفونت دستگاه تنفسی و یا دندان درد استفاده می‌شود اما روغن گل میخک هم به دلیل خواص ضد قارچی که دارد می‌تواند در درمان بیماری‌های قارچی ناخن کمک کننده باشد. علاوه بر این روغن گل میخک می‌تواند باعث هرچه نرم تر شدن ناخن‌های شما هم بشود.

5. روغن نارگیل

اگر در اثر استفاده از مواد سمی و یا به هر دلیل دیگری به کوتیکول‌های شما آسیب رسیده باشد، روغن نارگیل می‌تواند برای ترمیم آن‌ها معجزه کند. البته استفاده از این روغن می‌تواند برای پوست بدن و حتی مو مفید باشد و باعث نرمی و درخشندگی آن‌ها بشود. از طرفی نشان داده شده که روغن نارگیل برای از بین بردن برآمدگی‌های روی ناخن هم می‌تواند کمک کننده باشد.

مکمل های تقویت ناخن

بهترین مکمل های ناخن

مکمل‌های زیادی برای تقویت ناخن وجود دارند که از ریزمغذی‌های مفید برای ناخن تشکیل شده اند. تمامی مواد مغذی که درباره آن‌ها صحبت کردیم می‌توانند در قالب مکمل هم مصرف شوند تا اثر بیشتر بر بلند کردن ناخن داشته باشند اما لزومی به مصرف آن‌ها وجود ندارد و مصرف خوراکی‌های حاوی این مواد مغذی می‌تواند برای تقویت ناخن‌ها کافی باشد. اکثر مکمل‌های مفید برای ناخن، فوایدی هم برای پوست و مو دارند و می‌توان از آن‌ها به صورت ترکیبی استفاده کنیم. در زیر تعدادی قرص تقویت ناخن را بررسی خواهیم کرد. 

1. کپسول زینک پلاس 

احتمالا از خواص زیاد عنصر زینک زیاد شنیده باشید، این ماده معدنی برای سلامت بدن، سیستم ایمنی و سلامت پوست، مو و ناخن بسیار مفید است. کپسول‌های حاوی زینک می‌توانند از جهات مختلفی بر سلامت ناخن‌ها تاثیر بگذارند چون علاوه بر تامین زینک که یک عنصر تشکیل دهنده ناخن است ویتامین C و ویتامین B هم دارد که همه آن‌ها برای ساختار یک ناخن سالم ضروری و مفید هستند.

2. قرص‌های حاوی کلاژن یا کلاژن ساز

همانطور که قبل تر هم صحبت کردیم کلاژن یک پروتئین اساسی تشکیل دهنده ساختار پوست، مو، ناخن و دیگر بافت‌های بدن است. این پروتئین به دلیل ساختاری که دارد به راحتی از طریق پوست جذب نمی‌شود و بهتر است به وسیله خوراکی مصرف شود تا اثر آن چند برابر شود.

3.قرص بیوتین

ما در این مقاله بسیار درباره خواص بیوتین برای سلامت ناخن‌ها صحبت کردیم، علاوه بر مواد غذایی حاوی بیوتین مصرف مکمل آن هم برای تقویت ناخن‌ها ضروری است. البته مصرف این ویتامین در حد 2.5 میلی گرم در روز فواید اثبات شده‌ای برای تقویت ناخن داشته است و مصرف بیش از حد آن توصیه نمی‌شود.

این مکمل ترکیبی از تمام مواد مغذی مفیدی است که برای پوست، مو و ناخن مفید هستند. پرفکتیل ترکیبی از بیوتین، سیستئین، کاروتنوئیدها و دیگر مواد معدنی مفید است، همچنین این مکمل مقداری کلاژن و عصاره‌های گیاهی مانند عصاره دانه انگور و پوست درخت کاج دارد که باعث جذب راحت تر مواد مغذی موجود در این قرص می‌شود و بازدهی آن را افزایش می‌دهند.

0
0