رژیم غذایی دیابت
تعداد بازدید
2072
تعداد نظرها
11
آخرین بروزرسانی
1401/06/13

غذا های مناسب در رژیم دیابتی ها+درمان دیابت با رژیم غذایی

رژیم دیابتی‌ یک رژیم سالم و استاندارد است که می‌تواند برای همه افراد گزینه مناسبی برای سالم زندگی کردن باشد. این رژیم بر مبنای این طراحی شده که وعده‌های غذایی به صورت منظم مصرف شود و بیشتر از غذاهایی استفاده می‌شود که قند خون را به صورت آهسته و کنترل شده بالا ببرند و همچنین از افت قند خون در افرادی که دارو مصرف می‌کنند هم جلوگیری کند.

اگر شما در مرحله پیش دیابت و یا دیابت باشید احتمالا پزشک شما را به گرفتن یک برنامه غذایی از متخصص تغذیه تشویق می‌کند چون برای درمان قطعی دیابت نیاز است که شما در کنار دارو درمانی یک برنامه غذایی منظم و اصولی داشته باشید تا بهترین نتیجه را در زمان کم بگیرید و به راحتی قند خون خود را کنترل کنید، برای آشنایی بیشتر با جزئیات یک رژیم مناسب برای کاهش قند خون تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

راه های درمان دیابت با رژیم دیابتی ها

مشکل اصلی دیابت، قند خون کنترل نشده است. در بدن افراد سالم زمانی که غذای حاوی کربوهیدرات یا قند مصرف می‌شود ترشح هورمون انسولین افزایش پیدا می‌کند تا قند اضافه شده به خون را به سلول‌ها وارد کند و مجددا قند خون را به حالت قبل بازگرداند. در افرادی که دیابت دارند به دلایل مختلفی انسولین به خوبی عمل نمی‌کند و بنابراین میزان قند خون کنترل نشده باقی می‌ماند و سلول‌ها نمی‌توانند از قند استفاده کنند برای همین ممکن است فرد بیهوش شده و حتی به اغما برود، پس کنترل قند خون در افرادی که درگیر دیابت هستند برای کاهش عوارض ناشی از بیماری بسیار مهم است.

همانطور که گفتیم اختلال در عملکرد انسولین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و بر همین اساس بیماری دیابت به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شود که در هر کدام راه‌های درمانی و شرایط بیماری کمی متفاوت است، در ادامه انواع دیابت را به صورت جداگانه بررسی و در مورد راه‌های درمانی آن‌ها صحبت خواهیم کرد.


پیشنهاد می شود با رژیم گیاهخواری آشنا شوید.

درمان دیابت با رژیم غذایی

دیابت نوع یک

در دیابت نوع یک سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول‌های تولید کننده انسولین حمله می‌کند و دیگر انسولین مانند قبل در بدن تولید نمی‌شود و در نتیجه قند خون به خوبی در بدن کنترل نمی‌گردد، دلیل این اتفاق می‌تواند نقص در ژنتیک باشد و یا ممکن است از عوارض درگیری با یک بیماری ویروسی یا باکتریایی باشد. البته در برخی افراد هم به دلایل نامشخص این اتفاق رخ می‎دهد.


راه های درمان دیابت نوع یک


برای درمان دیابت نوع یک از راه‌های زیر استفاده می‌شود:


  • تزریق انسولین
  • اصلاح رژیم غذایی و تقسیم کربوهیدرات متناسب با دریافت انسولین
  • افزایش فعالیت بدنی و ورزشی به صورت منظم
  • کنترل وزن و رسیدن به تناسب اندام


برای رسیدن به نتیجه ایده‌آل و درمان قطعی دیابت باید تمامی راهکارهای بالا در کنار هم استفاده شوند، هدف از تمامی این راه‌ها کمک به کنترل قند خون و افزایش اثر بخشی انسولین است. با رعایت دقیق موارد بالا بروز عوارض ناشی از دیابت به تاخیر می‌افتد و فرد می‌تواند به راحتی به زندگی خود ادامه دهد.


دیابت نوع دو 

دیابت نوع دو بیشتر به دلیل تغذیه اشتباه، سبک زندگی نادرست و اضافه وزن ایجاد می‌شود و گیرنده‌های انسولین بر روی سلول‌ها نمی توانند به درستی به انسولین پاسخ دهند و در نتیجه مجددا قند در پشت در سلول باقی می‌ماند و سلول قادر به استفاده از آن نیست.


راه های درمان دیابت نوع دو


مسلما دیابت نوع دو با تغییر در رفتار و عادات زندگی می‌تواند درمان و کنترل شود و راه‌های درمانی زیر می‌تواند به کنترل و بهبود دیابت نوع دو کمک کند:


پیشنهاد می شود با علائم خشکی واژن و راهکار های درمان خشکی واژن آشنا شوید.

درمان دیابت نوع دو

  • پیروی از رژیم غذایی کاهش قند خون
  • انتخاب سبک زندگی فعال و افزایش فعالیت بدنی
  • کنترل وزن 
  • در صورت پیشرفت بیماری ممکن است دارو درمانی شروع شود مثلا استفاده از داروهای کنترل کننده قند خون و یا تزریق انسولین


پیشنهاد می شود با کیست سینه که در بسیاری از بانوان شایع است آشنا شوید.



رژیم مناسب برای کاهش قند خون

همانطور که تا اینجای بحث متوجه شدید یکی از پایه‌های اصلی برای درمان و کنترل انواع دیابت رعایت رژیم کاهش قند خون است، اگر شما در کنار باقی راه‌های درمانی برنامه غذایی مناسبی نداشته باشید نمی‌توانید منتظر معجزه ای برای کاهش قند خون باشید.


کسانی که قند دارند چه چیزهایی نباید بخورند ؟

از آنجایی که دیابت کنترل نشده می‌تواند عوارض جبران ناپذیری مانند از دست دادن عضو، بیماری های قلبی و کلیوی و اختلالات بینایی را به دنبال داشته باشد؛ باید به دقت از قوانین این رژیم پیروی کنید و محدودیت‌های غذایی لازم را اجرا کنید تا بتوانید عوارض آن را به تاخیر بیندازید و حتی به طور کامل از بروز آن‌ها پیشگیری نمایید.

برخی از مواد غذایی به دلیل دارا بودن محتوای قند بالا می‌توانند به صورت ناگهانی و زیاد میزان قند و ترشح انسولین را بالا ببرند، همین مواد غذایی در افراد دیابتی می‌توانند باعث ایجاد مشکلاتی مانند عدم کنترل قند خون، افت قند ناگهانی و افزایش التهاب در بدن این افراد شوند پس باید مصرف این مواد غذایی و نوشیدنی‌ها محدود گردد.


پیشنهاد می شود مقاله رژیم مدیترانه ای را مطالعه کنید.

درمان دیابت نوع یک

پیشنهاد می شود با علائم آلزایمر و راه های پیشگیری و درمان آلزایمر آشنا شوید.


• نوشیدنی‌های شیرین شده با انواع شیرین کننده‌ها

انواع نوشابه‌ها، آب میوه‌های مصنوعی، شربت‌ها و ... انرژی و قند بالایی دارند بدون اینکه مواد مغذی خاصی داشته باشند و به بدن فایده‌ای برسانند. قند موجود در برخی نوشیدنی‌ها همان شکر است که حاوی گلوکز می باشد و برخی دیگر به وسیله شربت ذرت شیرین می‌شوند که سرشار از فروکتوز است. گلوکز می‌تواند مستقیما قند را به صورت ناگهانی بالا ببر ولی فروکتوز در کبد به چربی تبدیل شده و می‌تواند باعث افزایش ریسک ابتلایی فرد به بیماری‌هایی مانند ترگلیسرید بالا و یا کبد چرب شود. بنابراین مصرف تمام انواع آن‌ها باید محدود و محاسبه شده باشد. اگر دنبال غذا های کم کالری و کم چربی هستید بهتر است با رژیم دوکان هم آشنا شوید.


• انواع نان، برنج و ماکارونی بدون سبوس و ساده

نشان داده شده که مصرف نان و برنج و انواع دیگر مواد غذایی که از آرد تصفیه شده و بدون سبوس تهیه می‌شوند می‌توانند علاوه بر ایجاد اضافه وزن، چاقی شکمی و افزایش چربی خون، ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش دهند و همچنین مصرف آن‌ها برای افراد در مرحله پیش دیابت و یا مبتلایان به دیابت توصیه نمی‌شود. 

نان و برنج سفید هیچ فیبری ندارند، این در صورتی است که هر چه فیبر موجود در مواد غذایی بیشتر باشد جذب قند کاهش می‌یابد و سرعت بالا رفتن قند خون بعد از خوردن غذا کمتر می‌شود. این عوامل باعث می‌شود که افزایش مصرف فیبر به کنترل قند خون در افراد دیابتی کمک کند اما بالعکس مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بدون فیبر مثل نان غلات بدون سبوس می‌تواند باعث سخت تر شدن شرایط بیماری شود و کنترل قند خون را مشکل کند.


• شیر و ماست طعم دار مانند ماست میوه ای و یا شیر کاکائوی آماده 

مصرف لبنیات ساده کم چرب و بدون هیچ افزودنی می‌تواند انتخاب مناسبی برای یک رژیم غذایی سالم باشد اما زمانی که این لبنیات با مواد افزودنی دیگری ترکیب شوند داستان متفاوت می‌شود، برخی به اشتباه تصور می‌کنند که مصرف این نوع از لبنیات‌ها مانند ماست میوه‌ای رژیمی است و کالری بالایی ندارد و حتی برخی از ماست میوه‌ای یخ زده به عنوان جایگزین بستنی استفاده می‌کنند غافل از اینکه گاهی یک کاسه از ماست میوه‌ای به اندازه یک بستنی می‌تواند کالری و قند اضافه به بدن برساند. توصیه می شود برای کنترل وزن و کاهش وزن خود حتما از رژیم کالری شماری استفاده کنید.

برای کنترل قند دریافتی خود سعی کنید از مصرف این مواد غذایی خود داری کنید و از انواع ساده و کم چرب استفاده نمایید تا بتوانید بدون بروز مشکل از خواص لبنیات بهره ببرید و به میزان کافی کلسیم دریافت کنید.


پیشنهاد می شود با رژیم فستینگ آشنا شوید.

خوراکی های مضر برای دیابتی ها

• نوشیدنی‌های قهوه طعم دار شده

نشان داده شده که نوشیدن قهوه به تنهایی می‌تواند اثرات مثبتی در زمینه پیشگیری و درمان دیابت داشته باشد اما برخی از نوشیدنی‌های قهوه که با کارامل، وانیل، شکلات و ... طعم دار می‌شوند می‌توانند باعث افزایش دریافت کالری و قند دریافتی شوند. اصولا نوشیدنی‌های حاوی قند یا کالری مدت زمان زیادی قند خون را بالا نگه نمی‌دارند و باعث ایجاد حس سیری در افراد نمی‌شوند، در نتیجه بعد از مصرف این نوشیدنی‌ها شما بازهم احساس گرسنگی می‌کنید و همین باعث می‌شود که دریافت غذا و کالری شما افزایش پیدا کند. پس هم به دلیل افزایش کالری دریافتی و هم به دلیل داشتن محتوای قند بالا توصیه می‌کنیم که از قهوه به صورت خالص مانند اسپرسو و یا همراه با شیر و بدون هیچ شیرین کننده‌ای استفاده کنید.


پیشنهاد می شود با علائم سنگ کلیه و راه های دفع سنگ کلیه آشنا شوید.


• میوه‌های مضر برای دیابت

برای افرادی که قند خون لب مرز دارند و یا کسانی که دیابت دارند حذف کردن میوه‌ها توصیه نمی‌شود، مصرف میوه‌ها به دلیل داشتن محتوای خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها به کنترل التهاب بیماری دیابت کمک می‌کنند و حذف آن‌ها می‌تواند فرد را در خطر انواع کمبودها قرار دهد. 

در روند درمان دیابت باید برای حذف و محدود کردن مواد غذایی مصرفی اولویت بندی داشت، یعنی اینکه برای کنترل قند خون و مصرف مواد غذایی حاوی قند حذف مواد غذایی حاوی شیرین کننده مثل انواع کیک یا کلوچه و ... نسبت به حذف میوه در اولویت بالاتری است. پس سعی کنید از انواع میوه‌ها به میزان مناسب و توصیه شده استفاده کنید اما مصرف مواد غذایی با قند بالا و مواد مغذی پایین را کنترل کنید و خوردن آن‌ها را متوقف نمایید.

برخی از میوه‌ها قند خون را بیشتر افزایش می‌دهند، بنابراین توصیه می‌شود که کمتر به سراغ مصرف این میوه‌ها بروید و بیشتر از میوه‌های با قند پایین¬تر استفاده کنید، البته نیازی به حذف کامل این میوه‌ها نیست فقط بهتر است از آن‌ها به صورت محدود و کنترل شده بخورید. میوه‌هایی مثل انبه، موز رسیده، هندوانه، خرما و کشمش به نسبت دیگر میوه‌ها شاخص گلایسمی یا قند بالاتری دارند و بهتر است مصرف این میوه‌ها را به نسبت بقیه میوه‌ها در اولویت پایین¬تری قرار دهید.


پیشنهاد می شود با رژیم کتوژنیک آشنا شوید.

میوه برای دیابت

• میوه خشک و آب میوه

خشک کردن یا آب گیری میوه‌ها می‌تواند باعث افزایش محتوای قند میوه شود، به این صورت که اگر یک فنجان انگور تازه حدود 27 گرم قند داشته باشد این مقدار در یک فنجان کشمش به 115 گرم می‌رسد، این اتفاق برای آب میوه‌ هم می‌افتد چون برای داشتن یک لیوان آب سیب باید از چند عدد سیب استفاده شود و به همین دلیل قند دریافتی از نوشیدن یک لیوان آب میوه در مقابل خوردن یک عدد سیب متوسط بیشتر است. همچنین در فرآیند آب گیری اصولا تفاله باقی مانده دور ریخته می‌شود بنابراین فیبر موجود در آب میوه کمتر از میوه کامل است. پس به طور کلی بهتر است برای مصرف میوه به سراغ خوردن میوه کامل و تازه بروید و کمتر از میوه خشک یا آب میوه استفاده کنید.


پیشنهاد می شود با علائم سرطان رحم آشنا شوید.


چه غذا هایی برای درمان دیابت باید در رژیم دیابتی ها قرار بگیرد؟

اگر به دنبال معجزه‌ای برای کاهش قند خون هستید باید بگویم قوی ترین پایین آورنده قند خون تغییر و اصلاح عادات و برنامه غذایی شماست. نمی‌توانید بدون رعایت کردن نکات تغذیه‌ای لازم انتظار درمان قطعی دیابت را داشته باشید چون اصلی ترین راه برای کاهش قند خون داشتن یک رژیم مناسب برای کاهش قند خون است. 

در لیست غذای دیابتی‌ها باید بیشتر از مواد غذایی استفاده شود که قند خون را با سرعت کمتری افزایش می‌دهند و محتوای قندی بالایی ندارند، در زیر لیستی از انواع مواد غذایی را که می‌توانند انتخاب‌های مناسبی برای رژیم غذایی کاهش قند خون باشند، بررسی خواهیم کرد.


دارچین

دارچین می‌تواند از جنبه‌های مختلفی به کاهش قند خون و بهبود بیماران دیابتی کمک کند. این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان است و با التهاب موجود در بدن افراد دیابتی مبارزه می‌کند. علاوه بر این نشان داده شده که دارچین باعث افزایش حساسیت سلول‌ها به انسولین هم می‌شود و از طرفی تولید و ترشح هورمون انسولین از پانکراس را افزایش می‌دهد. بنابراین می‌تواند در هر دو نوع دیابت کمک کننده باشد. 

مصرف دارچین با غذا می تواند بالا رفتن قند خون پس غذا را هم کنترل کند. اگر قند خون بعد از مصرف غذا ناگهانی و زیاد افزایش نداشته باشد باعث کاهش نوسانات قند خون در افراد دیابتی می‌شود و این اتفاق به کاهش التهابات در بدن این افراد کمک می‌کند و عوارض دیابت را کاهش می‌دهد. 

با توجه به اثرات دارچین بر قند خون و خواص آنتی اکسیدانی آن برای بیماران دیابتی مفید است اما باید مراقب باشید که در مصرف آن زیاده روی نکنید. دارچینی که معمولا استفاده می‌شود درصد نسبتا زیادی از ترکیبی به نام کومارین دارد که برای سلامت انسان می تواند خطرزا باشد و باید در مصرف آن زیاده روی نشود. مقداری که می‌توان بدون نگرانی از آن به صورت روزانه استفاده کرد حدود یک چهارم قاشق چایخوری است. 

همچنین افرادی که از قرص‍های پایین آورنده قند خون استفاده می‌کنند و یا تزریق انسولین دارند باید در مصرف دارچین احتیاط کنند چون ممکن است اثر دارو در کنار دارچین تشدید شود و قند خون به صورت ناگهانی کاهش پیدا کند که برای این بیماران خطرناک خواهد بود.


پیشنهاد می شود مقاله درمان زخم معده با رژیم غذایی را مطالعه کنید.

غذا های مفید برای دیابت

کدوی سبز

کدوی سبز عضوی از خانواده کدوهاست که میزان قند و کربوهیدرات کم‌تری دارد و بنابراین برای مصرف افراد دیابتی مفید تر است. از طرفی این سبزی حاوی ویتامین B6 است که مشخص شده می‌تواند به تنظیم گلوکز خون کمک کند. همچنین این سبزی خاصیت آنتی اکسیدانی یا همان ضد التهابی هم دارد و می‌تواند التهاب بدن افراد دیابتی را کاهش دهد. 

برای مصرف کدو سبز می‌توانید آن را به صورت خام در ماست رنده کرده و مصرف کنید، اگر از نوع ارگانیک آن استفاده می‌کنید و مطمئن هستید که برای رشد آن‌ها از سموم و آفت کش‌ها استفاده نشده است می‌توانید آن‌ها را همراه با پوست هم بخورید. کدو همچنین به صورت پخته هم می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند و بهتر است از آن‌ها به صورت آب پز یا بخار پز همراه با غذای خود استفاده کنید.


بامیه

در ترکیه از گذشته‌های دور از دانه‌های بامیه به صورت بو داده شده برای درمان دیابت استفاده می‌شده است. با مطالعات انجام شده تاثیر بامیه بر روی کاهش قند خون ثابت شد و هم اکنون مصرف آن برای افراد دیابتی توصیه می‌شود. بامیه به دلیل داشتن محتوای فیبر بالا و همچنین خواص ضد التهابی خوبی که دارد باعث کاهش عوارض التهابی ناشی از دیابت می‌شود و همچنین به کاهش قند خون کمک می‌کند.

اگر با طعم بامیه در غذا مشکل دارید و نمی‌توانید آن را مصرف کنید می‌توانید با روش‌های مختلفی بامیه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید به عنوان مثال می‌توانید بامیه‌ها را داخل آب بگذارید تا به مدت یک شب بماند بعد آب آن را مصرف کنید و یا دانه‌های بامیه را خشک کرده و سپس آسیاب کنید و پودر آن را بخورید.


جو

جو حاوی فیبر محلولی به نام بتا گلوکان است که می‌تواند از جذب قند غذا جلوگیری کند و قند خون بعد از غذا را کاهش می‌دهد. همچنین در مطالعات نشان داده شده که مصرف جو در زنان و مردان توانسته حساسیت به انسولین را افزایش دهد و پاسخ گویی به انسولین را بهبود ببخشد. مصرف جو به صورت خوراک در وعده صبحانه یا در کنار دیگر وعده‌های غذایی می‌تواند انتخاب مناسبی برای تامین کربوهیدرات در افراد دیابتی باشد چون هم به نسبت برنج و نان ساده شاخص گلایسمی پایین¬تری دارد و هم از جذب قند نان و برنج جلوگیری می‌کند.


پیشنهاد می شود با معروف ترین رژیم های غذایی دنیا آشنا شوید.

غذای های دیابتی ها

سبزیجات برگ دار 

این گروه از مواد غذایی دارای فیبر بالا هستند، فیبر در واقع نوعی از کربوهیدرات است که در بدن قابل هضم نیست و باعث افزایش قند خون در بدن نمی‌شود، از طرفی مصرف این سبزیجات در کنار غذا می‌تواند سرعت و مقدار جذب قند از غذا را کاهش دهد بنابراین شما زمانی که همراه با غذا سالاد یا سبزی مصرف می‌کنید قند خونتان به میزان کمتری افزایش پیدا می‌کند.

سبزیجات برگ دار شامل اسفناج، کاهو، کرفس، جعفری، سبزی خوردن، انواع کلم و ... هستند. این‌ها علاوه بر داشتن فیبر مناسب سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین‌های C و B هم هستند. مصرف منظم این سبزی‌ها علاوه بر کمک به کاهش قند خون به تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب ناشی از دیابت، کنترل وزن و اشتها و بهبود چربی خون هم کمک می‌کنند.


دانه چیا

دانه چیا یکی از آن دانه‌های شگفت انگیز است که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، این دانه کوچک محتوای خوبی از فیبر و پروتئین و املاحی مانند آهن، منیزیم و ویتامین Cدارد. حدودا در دو قاشق غذا خوری از این دانه 12 گرم کربوهیدرات وجود دارد که 11 گرم آن فیبر است و در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود از طرفی این مقدار از دانه چیا حاوی 9 گرم پروتئین گیاهی است. نشان داده شده که مصرف دانه چیا می‌تواند به کنترل قند خون و کاهش وزن افراد کمک کند در واقع این دانه به دلیل داشتن فیبر مناسب جذب قند و چربی غذا را کاهش می‌دهد و به این صورت است که می‌تواند باعث کاهش قند خون شود.

 می‌توانید روزانه 2 قاشق غذا خوری از این دانه را به همراه وعده صبحانه یا مخلوط با شیر یا ماست خود مصرف کنید، همچنین می‌شود دانه چیا را به صورت ترکیب با سس همراه با سالاد مصرف کرد و از فواید آن بهره برد.


ماست یونانی 

به طور کلی مصرف لبنیات و خصوصا ماست می‌تواند از جهات مختلفی به بهبود شرایط زندگی افراد درگیر دیابت کمک کند. ماست به دلیل داشتن ترکیباتی مانند کلسیم و پروتئین با کیفیت خوب می‌تواند پروتئین مناسبی برای بدن افراد دیابتی فراهم کند و همچنین مصرف ماست باعث می‌شود اشتها کنترل شود و فرد در مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشد. همین باعث می‌شود افرادی که به دنبال کاهش وزن سریع هم هستند بتوانند اشتهای خود را کنترل کنند.

ماست یونانی نسبت به ماست معمولی کربوهیدرات کمتری دارد، اگر یک لیوان ماست معمولی حدود 12 گرم کربوهیدرات دارد یک لیوان از ماست یونانی حاوی 8-6 گرم کربوهیدرات است، برای همین می‌گوییم که این نوع ماست برای افراد دیابتی گزینه مناسب تری است.


اگر نمیدونید برای رفلاکس معده چی خوبه حتما با رژیم غذایی رفلاکس معده آشنا شوید.

رژیم غذایی دیابت

سرکه سیب

سرکه سیب و سرکه دیگر میوه‌ها حاوی قند کمتری نسبت به خود میوه هستند، به عنوان مثال قند موجود در سیب در سرکه سیب به استیک اسید تبدیل می‌شود برای همین میزان کربوهیدرات سرکه سیب در مقایسه با خود سیب بسیار کمتر است و در هر قاشق غذا خوری سرکه سیب کمتر از 1 گرم کربوهیدرات دارد. 

نشان داده شده خوردن سرکه سیب به صورت منظم و روزانه می‌تواند به افراد دیابتی در کنترل قند خون کمک کند. توصیه شده که روزانه مقداری سرکه سیب را به وسیله یک لیوان آب رقیق کنید و آن را قبل از وعده غذایی مصرف کنید. برای شروع می‌توانید یک قاشق چایخوری از سرکه را در یک لیوان آب بریزید تا به مرور به طعم آن عادت کنید و بعد به مرور آن را تا 4 قاشق غذاخوری در روز برسانید.


سیر

سیر یک ماده مغذی کم کالری و در عین حال پر فایده است، این گیاه می‌تواند در بیماران دیابتی به کنترل قند خون کمک کند همچنین می‌تواند باعث کاهش LDL یا همان کلسترول بد هم بشود. علاوه بر این سیر به عنوان یک ماده مغذی برای کاهش فشار خون هم شناخته شده است و می‌تواند به این بیماران در کنترل فشار خون و عوارض آن کمک کند.

از آن¬جایی که افراد دیابتی ممکن است در ادامه درگیر اختلالات چربی خون و حتی فشار خون بشوند پس مصرف سیر علاوه بر اینکه به کنترل قند خون کمک می‌کند می‌تواند از بروز این بیماری‌ها هم پیشگیری کند و همچنین با التهابات ناشی از بیماری دیابت هم مبارزه نماید.


حبوبات 

حبوبات شاخص گلایسمی پایینی دارند و قند خون را به مرور بالا می‌برند و باعث می‌شوند فرد برای مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشد، پروتئین موجود در حبوبات مکمل پروتئین غلاتی مانند نان و برنج است بنابراین مصرف برنج همراه با حبوبات برای افراد دیابتی توصیه می‌شود، چون هم محتوای پروتئینی خوبی خواهد داشت و هم فیبر موجود در حبوبات باعث می‌شود قند موجو در نان و برنج کمتر جذب شود.


پیشنهاد می شود مقاله رژیم آلکالاین را مطالعه کنید.

کنترل دیابت

اگر دچار ریزش مو هستید مقاله جلوگیری از ریزش مو را حتما مطالعه کنید.


لیست میوه های بدون قند برای رژیم دیابتی ها

به کار بردن اصطلاح میوه بدون قند درست نیست چون تمامی انواع میوه‌ها حاوی قند هستند، اما برخی میوه‌ها نسبت به دیگر انواع آن قند خون را کمتر افزایش می دهند و می‌توانیم آن‌ها را به عنوان انتخاب‌های مفید برای افراد دیابتی معرفی کنیم. توصیه می شود درباره رژیم کانادایی مطالعه کنید.

لیست میوه‌های زیر شاخص گلایسمی و قند پایینی دارند:


  • گیلاس
  • گریپ فروت
  • گلابی
  • سیب
  • توت فرنگی و انواع توت
  • هلو
  • کیوی


رژیم دیابتی ها در طب سنتی و اسلامی

اگر علاقه مند به طب سنتی و اسلامی هستید می‌توانید از توصیه‌های زیر برای کنترل قند خون کمک بگیرید و یک رژیم غذایی متناسب داشته باشید:

  1. گشنیز و شنبلیله از دسته سبزیجاتی هستند که می‌توانند در از بین بردن عوارض دیابت مفید باشند. این سبزی ها باعث تحریک ترشح انسولین می‌شوند و گزارش شده است که گشنیز می‌تواند در از بین بردن تشنگی افراد دیابتی کمک کننده باشد. برای اضافه کردن این سبزیجات به رژیم غذایی می‌توانید از آن‌ها در انواع آش یا سوپ خود استفاده کنید و یا عرق شنبلیله و گشنیز را همراه با آب مصرف کنید.
  2. سبزیجاتی مانند پیاز و سیر می‌توانند باعث بهبود ترشح انسولین شوند، سعی کنید به صورت مرتب از پیاز و سیر در رژیم روزانه خود به صورت خام، پخته یا کبابی استفاده کنید.
  3. برای طعم دار کردن غذاهای خود از چاشنی‌هایی مانند آبغوره بدون نمک، رب گوجه فرنگی خانگی، زرد چوبه و زعفران استفاده کنید.
  4. می‌توانید به جای نوشیدن آب ساده از ترکیب آن با اسفرزه و خاکشیر استفاده کنید، این دانه‌ها به دلیل داشتن فیبر در کنترل قند خون کمک کننده هستند.
  5. به هیچ عنوان وعده صبحانه را حذف نکنید، صبحانه می‌تواند باعث بهبود متابولیسم شما شود و همچنین حساسیت به انسولین را افزایش دهد.
  6. دم نوش بابونه و چای سبز می‌توانند در از بین بردن التهاب بدن افرادی دیابتی کمک کند، می‌توانید روزانه یک الی دو فنجان از این دمنوش‌ها بنوشید و همچنین می‌توانید به این نوشیدنی‌ها دارچین هم اضافه کنید تا خاصیت ضد التهابی آن‌ها چند برابر شود.


پیشنهاد می شود مقاله درمان یبوست شدید را مطالعه کنید.

0
0