6 خاصیت عجیب ورزش پیلاتس | آیا پیلاتس برای لاغری موثره؟
ورزش پیلاتس چیست ؟
پایه گذار و ابداع کننده ورزش پیلاتس آقای جوزف پیلاتس بود که اهداف زیادی را برای ابداع این ورزش نام برده. از خصوصیات بارز این تمرین تمرکز بر عضلات مرکزی و میان تنه است و ترکیبی از حرکات کشش و قدرتی با وزن بدن را شامل میشود. نکته قابل توجه در مورد این ورزش تمرکز بر روی حرکات همزمان با تنظیم تنفس است و بدون رشد عضلانی زیاد میتواند قدرت فرد را افزایش دهد. این ورزش به دلیل اینکه تهاجمی نیست و در عین حال نتایج بسیار مفیدی برای تناسب اندام و افزایش قدرت عضلانی دارند حتی برای افراد کم توان و حساس مانند مادران باردار و سالمندان هم مفید است و برای همین طرفداران زیاد دارد. ما در این مقاله سعی داریم به صورت دقیق بررسی کنیم که " ورزش پیلاتس چیست و چه فوایدی دارد ؟ "، پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید: فواید ورزش سالمندان
فواید ورزش پیلاتس چیست ؟
1. افزایش قدرت عضلات
بسیاری از دردهای مفاصل و ستون فقرات به دلیل ضعف و کوتاه شدگی عضلات خصوصا میان تنه و پایین تنه است. پیلاتس با درگیر کردن این عضلات و انقباضات خاصی که دارد به افزایش طول و قدرت عضلات کمک بسیار زیادی میکند.
2.شکم صاف با پیلاتس
اگر تا به حال تجربه پیلاتس را داشته باشید متوجه شدید که تعداد قابل توجهی از تمرینات بر عضلات شکمی تاثیر دارند و میتوانید از پیلاتس برای لاغری هم بهره ببرید. برای همین پیلاتس به خوبی میتواند باعث کاهش چربی شده و با افزایش حجم عضلات شکم یک شکم صاف به شما هدیه دهد.
3.افزایش انعطاف پذیری
حرکات کششی پیلاتس میتواند در افزایش انعطاف پذیری و دامنه حرکات بدن نقش مهمی داشته باشد. بنابراین اگر به دنبال کسب انعطاف همراه با تقویت عضلات هستید پیلاتس میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
4.حمایت از ستون فقرات و ایجاد ثبات در بدن
بسیاری از افراد خصوصا سالمندان برای انجام حرکات و یا حتی یک پیاده روی ساده مشکل تعادل و عدم ثبات را دارند، به همین دلیل به سختی قادر به انجام کارهای خود هستند. در پیلاتس زمانی که عضلات مرکزی و کمر تقویت میشوند از ستون فقرات حمایت کرده و باعث محکم شدن ستون فقرات و حفظ ثبات خصوصا در سالمندان میشود. البته شما میتوانید در دوران جوانی و یا میانسالی هم با تمرینات پیلاتس از آسیبهای آتی به ستون فقرات خود پیشگیری کرده و دوران سالمندی خوبی را تجربه کنید.
5.پیلاتس ورزشی برای همه
یکی از ویژگیهای شاخص پیلاتس قابلیت استفاده از آن برای بسیاری از گروهها است. از افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند تا ورزشکاران حرفهای، سالمندان، افراد کم توان حرکتی، مادران بارداری و یا مادرانی که به تازگی زایمان کردن و ... حرکات این ورزش میتواند بسته به هدف و ویژگیهای شما متفاوت و متنوع باشد. از طرفی شما میتوانید به راحتی ورزش پیلاتس در خانه را داشته باشید که این ویژگی برای خانمهای خانه دار و دارای مشغله زیاد اهمیت بالایی دارد.
6.فواید پیلاتس برای خانمها
از آنجایی که قبل تر هم عنوان کردیم پیلاتس بیشترین تمرکزش بر روی عضلات مرکزی و میانی بدن است و به همین دلیل پیلاتس بانوان میتواند در زمان زایمان به کمک مادر بیاید و از فرآیند زایمان حمایت کند تا تجربه راحت تری از بارداری و زایمان داشته باشد.
پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: فواید ورزش تی آر ایکس برای بانوان.
انواع پیلاتس
اگر به تازگی میخواهید با پیلاتس آشنا شوید بهتر است انواع آن را هم بشناسید. البته ممکن است دیدن انواع پیلاتس کمی گیج کننده به نظر بیاید و نتوانید تشخیص دهید کدام نوع برای شما مناسب تر است اما اصلا نیازی به نگرانی نیست اصول اساسی و پایهای تمامی انواع پیلاتس مشابه هستند و فقط نوع انجام آنها و وسایل و تجهیزاتی که استفاده میشود متفاوت است. در ادامه 6 نوع متفاوت از پیلاتس را معرفی و بررسی خواهیم کرد.
1. پیلاتس کلاسیک
مدل کلاسیک پیلاتس همانطور که از اسم آن هم مشخص است براساس همان مدل سنتی و اولیه پیلاتس است که توسط جوزف پیلاتس در سال 1920 ایجاد شد. البته امروزه در کنار روش سنتی انجام آن از تجهیزات و لوازم امروزی هم استفاده میشود مثل انجام پیلاتس با کش و یا دستگاه و کاملا مشابه نمونه اولیه نیست. تفاوت بارز دیگر پیلاتس کلاسیک تمرکز بیشتر این نوع از پیلاتس بر روی شیب لگن خلفی و چند ناحیه در سر، گردن و شانههاست.
2. پیلاتس روی مت
نام گذاری این نوع پیلاتس بنا بر یک دلیل بسیار ساده است. در واقع چون تمرینات بر روی مت انجام میشود و هیچ وسیله دیگری دخالت داده نمیشود این نام را برایش انتخاب کردند. در مقایسه بین انواع پیلاتس نشان داده شده که پیلاتس بر روی مت اثرات بهبودی بیشتری داشته است.
پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: ورزش فیتنس برای بانوان
3. پیلاتس ریفرمر
اگر در پیلاتس به دنبال سوزاندن کالری بیشتری هستید پس انتخاب پیلاتس اصلاح کننده انتخاب هوشمندانهای است. در این نوع از پیلاتس در واقع شما از حرکتی به حرکت دیگری منتقل میشوید و از کشها و طنابها برای انجام تمرینات استفاده میکنید. اگر پیلاتس روی مت را امتحان کردهاید و اصول اولیه آن را میدانید بهتر است در مرحله بعدی پیلاتس ریفرمر را امتحان کنید.
4. پیلاتس نوین
این پیلاتس در واقع شکل به روز شده پیلاتس کلاسیک است و بر اساس تحقیقات انجام گرفته بر روی حرکات، بیومکانیک و فیزیولوژی بدن تغییراتی در آن به وجود آمده. این نوع پیلاتس در واقع میتواند از مربی به مربی دیگری متفاوت باشد و از یک روند ثابت پیگیری نکند.
5. استات پیلاتس
خالق این نوع پیلاتس پس از وارد شدن جراحت به گردنش به این فکر افتاد که نوع ویژهای از پیلاتس را برای بهبود حرکات افراد کم توان ابداع و طراحی کند. این نوع از پیلاتس ترکیبی از نظرات کارشناسان توانبخشی و متخصصین حرکت است.
6. وینزور پیلاتس
یک مربی معروف پیلاتس به نام ماری وینزور این روش پیلاتس را ابتدا به صورت فیلمهای تمرینی تبلیغ کرد و این نوع را به نام خود ثبت کرد. درواقع این تمرین از 13 حرکت پیلاتس تشکیل شده که ادعا میشود فقط 20 دقیقه زمان شما را میگیرد و برای مبتدیان و کسانی که زمان آزاد کمی دارند بسیار عالی است.
پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: محاسبه شاخص توده بدنی
پیلاتس برای چه افرادی مناسب است ؟
اگر تا الان این سوال برای شما پیش آمده که " ورزش پیلاتس برای چه کسانی مناسب است؟ "شاید عجیب نباشد که بگوییم پیلاتس تقریبا برای همه افراد مناسب است. تمرینات پیلاتس از تنوع بالایی برخوردار هستند و مناسب با شرایط بدنی و فیزیولوژیک شما میتوانند انتخابهای متنوعی ارائه دهند.
پیلاتس برای چه افرادی مناسب نیست ؟
برای بیشتر افراد پیلاتس مناسب و بدون هیچ ضرری است اما چون حرکات پیلاتس دارای حرکات کششی و قدرتی است برای افرادی که دارای مشکل پوکی استخوان و استئوپرز هستند توصیه نمیشود چون ممکن است باعث شکستگی در استخوانهایی مانند لگن یا ران شود.
آیا با پیلاتس میتوان لاغر شد؟
پیلاتس برای لاغری یک انتخاب مناسب و البته عاقلانه است منتهی برای دیدن نتایج تغییر در وزن و سایز خود باید کمی صبور باشید اما به پروسه این ورزش اعتماد کنید. کاهش وزن در واقع نتیجه کسری کالری و کم بودن کالری دریافتی در مقایسه با انرژی مصرفی است. اگر شما در کنار انجام پیلاتس رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و بیشتر از کالری سوزانده شده در تمرینات انرژی دریافت نکنید میتوانید انتظار کاهش وزن داشته باشید. تحقیقات نشان دادهاند که انجام پیلاتس به صورت طولانی مدت میتواند با نسبت خوبی باعث کاهش وزن و توده چربی بدن شده و همچنین توده عضلانی فرد را بهبود ببخشد. در آخر باید بگوییم که اگر به دنبال یک کاهش وزن سریع هستید پیلاتس نمیتواند گزینه مناسبی برای شما باشد چون پیلاتس با سرعت ملایم تری میتواند به کاهش وزن خوبی منجر شود.
بیشتر بدانید: 5 دمنوش برای لاغری
تجهیزات پیلاتس چیست ؟
برای شروع نیازی به انجام پیلاتس با دستگاه مخصوصی نیست. شاید این سوال برای شماهم پیش آمده که چه تجهیزاتی باید تهیه کنید. بسته به نوع پیلاتسی که انجام میدهید ممکن است وسایل متفاوتی نیاز داشته باشید. ما در این بخش از مقاله سعی داریم تجهیزات اساسی مورد نیاز در پیلاتس را بررسی کرده تا به شما در امر خرید آنها کمک کنیم.
- کش پیلاتس
پیلاتس با کش یکی از تمرینات مورد علاقه در این حوزه است. نوارهای کشی مخصوص پیلاتس باعث ایجاد مقاومت در انجام حرکات مختلف میشوند. این کشها قابل جابهجایی هستند و شما میتوانید از آنها برای ایجاد فشار در جاهای مختلف بدن در تمرینات استفاده کنید. کشها بر اساس جنس یا طولی که دارند میتوانند مقاومتهای مختلفی ایجاد کنند و در دو نوع باز و لوپ یا بسته تولید میشوند.
- مت یا زیر انداز پیلاتس
یکی از مقرون به صرفه ترین تجهیزات پیلاتس همین مت یا زیر انداز است. اگر یک بار مت را خریداری کنید میتوانید حدود 34 تمرین پیلاتس را روی آن انجام دهید و از طرفی برای انجام ورزشهای دیگر مانند یوگا، حرکات اصلاحی و ... میتوانید از آن استفاده کنید.
- حلقه و توپ پیلاتس
حلقه پیلاتس که به آن حلقه طلایی هم گفته میشود یکی از تجهیزاتی است که توسط جوزف پیلاتس طراحی و در تمرینات پیلاتس وارد شد. حلقه پیلاتس در واقع یک دایره لاستیکی با دو دسته در دو طرف آن است که باعث ایجاد انعطاف و افزایش مقاومت در تمرینات میشود. توپ پیلاتس هم همان توپ سوئیسی یا توپ مقاومتی است که در اکثر باشگاهها و سالنهای ورزشی وجود دارد و میتوانید به راحتی آن را از فروشگاههای آنلاین یا حضوری با قیمت مناسب خریداری کنید. این توپ در پیلاتس اصولا بر عضلات مرکزی بدن تمرکز دارند و باعث تقویت میان تنه در فرد میشود.
- فوم رولر
یکی از تجهیزات مورد علاقه ورزشکاران فعال در زمینه پیلاتس و مربیان همین فوم رولر است که امکان یک کشش عالی را فراهم میکند. این فوم مدلهای مختلفی از جمله غلتک با چگالی بالا یا سفت، غلتکهای بافت دار و یا فوم کوتاه دارد که بر اساس سلیقه و کاربرد میتوانید هرکدام از آنها را تهیه کنید. برای انتخاب نوع فوم رولر بهتر است از مربی خود مشورت بگیرید.
پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: خواص چای سبز برای لاغری